Ana SayfaBlogYağlı Olmanız Sağlıksız Olduğunuzu Göstermez

Yağlı Olmanız Sağlıksız Olduğunuzu Göstermez

Vücudunda yağ olması senin sağlıksız olduğunun göstermez! İNSAN olduğunu göstergesidir. Belki sosyal medya etkisi, belki bilgi kirliliği, belki mükemmeliyetçilikten… Gerçekçi olmayan hedeflere ulaşmak istiyoruz. Aslında belki de photoshopla yapılmış, bize gösterilen -hatta gözümüze sokulan- “mükemmel” bedenlere sahip olmak istiyoruz.

Sahip Olduklarınızla Mutlu musunuz?

Daha zayıf
Daha mutlu
Daha sağlıklı
Daha, daha, daha…

O kadar daha’sını istiyoruz ki sahip olduklarımıza mutlu olmayı unutuyoruz.

Vücudunuza dokunduğunuzda, elinize yağ dokusunun gelmesi normal. Hepimiz insanız ve sağlıklı olmak için belli bir yağ oranı aralığında olmamız gerekiyor. Ne fazlası, ne de azı…

Yağ oranı düşüklüğü; bağışıklığınızı, yumurtlama sağlığınızı, hormonal dengenizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Evet bir diyetisyen olarak eğer yağ oranınız yüksekse, yağ kaybı sağlamayı hedeflerim. Çünkü yağ dokusunun düşüklüğü gibi, yüksekliği de pek çok yönden sağlık için risk faktörüdür. Kanser, obeziye, diyabet, böbrek hastalıkları, kalp hastalıkları… Bunların hepsi için yüksek yağ oranı risk faktörüdür.

Neye İhtiyacınız Yok

Sağlıklı olmak için karın kaslarınızın görünür olmasına, bacaklarınızda tek bir selülit emaresi bulunmamasına gerek yok. Zaten sağlıklı olmak bu demek değil. Yani —> Sağlıklı olmak çok düşük yağ oranına sahip olmak – “ZAYIF” olmak değildir.

Sağlıklı olmak size uygun kiloda, kas ve yağ oranı aralığında olmak demektir.

Bedenen ve ruhen tam bir iyilik halidir.

#saglikliyasam#uzmandiyetisyen#bedenolumlama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?