Neden Kilo Veremiyorum

0
826
Neden Kilo Veremiyorum
  • “Kaç kere denedim asla kilo veremiyorum.”
  • “Kötü bir şey yersem tüm emeklerim boşa gider.”
  • “Evet 5 kg verdim ama bu hiç bir şey değil, bundan sonrası daha zor.”
  • “Beni kilolu olduğum için beni beğenmedi.”
  • “Zayıf olursam hayatım değişir.”

Kilo Veremiyorsanız Nedeni Siz Olabilirsiniz

Bu cümleler içten içe kendinize kurduğunuz cümlelere çok benziyor olabilir. Daha önce “BİLİŞSEL ÇARPITMA” diye bir terim duydunuz mu? Bazen algılarımız dış dünyada olanı bize çarptırarak ulaştırırlar ve biz bu yanılmasalara inanmaya başlarız.
Aslında olayların bizim üzerimizdeki etkisini, olayları nasıl yorumladığımız 👉🏻 yani nasıl düşündüğümüz belirliyor. Olayların kendisi değil, olayları nasıl algıladığımız bizim duygularımıza yön veriyor 🙋🏻‍♀️ Kısacası olayları olduğu gibi değil, zihnimizin bize gösterdiği gibi algılamaya başlayıp, şunları yapıyoruz👇🏻

  1. Aşırı genelleme: Tek bir olaydan genel bir sonuca varmak.
  2. Ya hep ya hiç tarzı düşünme: Olayları yalnızca iyi ya da kötü, hepsi ya da hiçbir şey, siyah veya beyaz olarak değerlendirmek.
  3. Keyfi çıkarama: Sahip olunan tek öğeden olumsuz bir sonuca varmak.
  4. Büyütme ve küçültme: Olumlu öğeleri küçültmek, hatta üstünü kapatarak sadece olumsuza odaklanmak.
  5. Kişiselleştirme: Olaylardan ve başkalarının davranışlarından kendini sorumlu hissetmek.
  6. Seçici soyutlama: Bir durumun ya da ilişkinin sadece olumsuz öğelerine odaklanmak.

    Sadece olaylarda, durumlarda, ilişkilerde değil, davranışlarımız ve bedenimizle ilgili de kendimizi bilişsel çarpıtmalara maruz bırakıyor olabiliriz. Bu yüzden sadece farkında olarak, hayatımızda fark yaratmak mümkün. Bilinçsizce başkalarının inançlarına maruz kalmak, zamanla o inançları bizim de gerçekliğimiz haline getirebilir. Aslında başta istemediğimiz veya düşünmediğimiz şeyleri, hiç farkında olmadan düşünmeye başlayabiliriz. Zihni verimli bir toprak gibi düşünün. Hangi düşünce tohumunu ekerseniz, onun filiz vermesini izlersiniz. Zihninize hangi tohumu / kimin ekeceğine kendiniz karar vermeniz dileğimle 🌸

    Buraya kadar okuduysanız yorumlara fikirlerinizi okuyarak sevineyim.
Önceki İçerikGöbek Yağlarını Eritme
Sonraki İçerikŞekeri Bırakmak
Onkoloji Diyetisyenliği Sertifikası aldıktan sonra, 2014 senesinden bu yana Prof. Dr. Gökhan Demir ile beraber Kanserden Korunmak İçin Beslenme, Onkolojik Tedaviler Sırasında ve Sonrasında Beslenme gibi konularda çalışmakta ve Onkoloji Diyetisyenliği yapmaktayım. Ayrıca meme kanseri başta olmak üzere tüm kadın kanserleri konusunda toplumu bilinçlendirme ve maddi yetersizliği olan hastalara teşhis ve tedavide destek verme amacı taşıyan Pembe İzler Derneği’nin bir üyesiyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz