Göbek Yağlarını Eritme

0
2297

Herkese merhaba, sizlere çok gündem bir konu olan Göbek Yağlarını Eritme ile geldim. “Peki bu göbekteki yağları azaltmak için ne yiyelim Özge?” Sanırım bu cümle kalıpları bir diyetisyenin her gün duyduğu cümle kalıpları olabilir.

Karın Yağlarından Kurtulmak İçin;

  • Yağ yakan besinler nelerdir?
  • Basen eriten çorba…
  • 10 mucize besin…
  • Gıdık eriten iksir…

İnanın ben de isterim: karabiberle yoğurdu karıştır, 10 dk bekle, üzerine 2 damla limon sık ve ye, ne göbek kalsın, ne de fazla kilo diyebilmeyi.. Ama maalesef vücut böyle işlemiyor. Gerçek anlamda tek geçerli bir formül olsa, ne bu kadar fazla popüler diyet peyda olur başımıza, ne de mucize karışımlar.

Hayatta bazı mucizelere inanırım evet, ama bence asıl mucize emek verdiğiniz hiç bir şeyin karşılıksız kalmaması, mutlaka filiz vermesi. Eğer kalori açığı oluşturursanız her besin size kilo verdirebilir. Tabi ki yulaf yemek iyidir. Beta glukan içerir, bağışıklığınızı güçlendirir, lif zenginidir ve sizi tok tutar. Ama aynı zamanda çikolata yiyerek de kilo verebilirsiniz. Üstelik eğer sizi mutlu ediyorsa, yaptığınız diyete lanet etmeden, keyifle verirsiniz kilolarınızı…

Yapmamız gereken sürdürülebilir, sağlıklı, kendimizi kısıtlamadığımız bir beslenme düzenine geçebilmek. Şöyle düşünün; eğer “diyeti bırakınca” diye bir cümle kuruyorsanız, demek oluyor ki kendinizi kısıtlıyorsunuz… Böyle olunca da tabi “diyeti bırakınca” özlem duyduğunuz besinlerin hepsini yemeğe başlıyor ve kilo alıyorsunuz. Bu yüzden istediğimiz cümle aslında şu: “Her şeyi yiyorum, beslenme programım sevdiğim besinlerden oluşuyor, hayat boyu bu şekilde devam edebilirim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz