Ana SayfaBlogŞekeri Bırakmak

Şekeri Bırakmak

Ah canım Nutella… Güzel pastalar, çikolatalar, kekler… Güzel olan her şey neden zararlı? Veya neden sağlıklı olan şeyler tatsız? Ya da gerçekten öyle mi? Bu cümleleri çok sık duyarsınız (şahsen ben her gün duyuyorum).

Hepimizin bir lezzet algısı var. Keskin tatları tükettikçe (daha tuzlu, daha tatlı, daha ekşi vb.) tat reseptörlerimizin eşeğini yükseltiyoruz. Besinlerin öz / gerçek tadını almakta zorlanıyoruz. Aslında yediğimiz o sağlıklı şeyler tatsız değil. Biz tat almayı zorlaştırıyoruz. Belli bir alışkanlık yaratıyoruz. Sonra bu alışkanlıktan vazgeçmek istiyoruz…

Şekeri Nasıl Bırakırsınız?

Yeni bir alışkanlık oluşturmak zordur. İnsan var olan alışkanlıklarını sürdürmek için direnç gösterir. Belli bir davranışa, belli bir düşünceye eğilimliysek sürekli onu yapmak isteriz.

Fakat bunu yaparken;

  • “Şu kadar gün tatlı yemicem”
  • “Şunu hayatımdan tamamen çıkarıyorum”
  • “Bundan sonra asla fast food tüketmicem”

Gibi cümleler kurduğumuzda süreç bizim ve sizin için iyice zorlaşıyor. Yapmayacaklarımıza odaklanmak, onları daha çok düşünmemize sebep oluyor. Gözümüzde tatlıyı bırakmak bir mesele haline geliyor.

Ne Yaparak Çözüm Sağlarsınız

Onun yerine şunu deneyebilirsiniz;

  • “Bu hafta daha az tatlı tüketmeyi deneyeceğim”
  • “Bu hafta her öğün çiğ sebze tüketeceğim”
  • “Çoğunlukla evde yemek pişireceğim”

Bu cümleler yapacaklarınıza odaklanmaktır. Neyi özne haline getirirseniz, o şey aklınızdan çıkmaz.. Sakın ama sakın aklınıza penguen getirmeyin dediğimde gözünüzün önünde bir penguen belirir.

Yani arkadaşlar aslında ;

MESELELERİ MESELE ETMEZSENİZ, ORTADA MESELE KALMAZ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?