Ana SayfaBlogYaz Meyveleri İle Gelen Doğallık

Yaz Meyveleri İle Gelen Doğallık

Yaz meyveleri ile gelen doğal sağlık

Sağlıklı bir yaşam için vitamin ve mineraller metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlayabilmek adına yeri doldurulamaz besin öğeleridir. Metabolizmamız için bu kadar elzem bir grubu günlük beslenmemizde sebze ve meyvelerden kolaylıkla karşılayabilmekteyiz. Özellikle yaz meyve ve sebzeleri vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir yelpaze sunmaktadır. Yaz meyve ve sebzeleri içerdikleri vitamin ve mineraller ile sadece metabolizmamızı düzenlemekle kalmaz birçok hastalığa karşı daha dirençli olmanızı sağlayan bağışıklık sistemimizi de güçlendirmektedir. Ayrıca yazın gelmesiyle birlikte maruz kaldığımız fazla güneş ışınlarının zararlı etkileri ile cildimizde oluşan deformasyonların giderilmesi ile güçlü bir cilt yapısı elde etmede de destek sağlamaktadır.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

Örneğin son dönem yapılan çalışmalar C Vitamininin kollajen doku yapımı üzerine olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. C Vitamini, vücudumuzdaki bağ dokularının yani koruyucu doku katmanının korunmasında rol oynamaktadır. Yaz meyve ve sebzeleri sayesinde diyetimizi C vitamini açısından kaliteli bir hale getirme şansına sahibiz. Bu dönemde yetişen hangi meyveler bağışıklık sisteminizi güçlendirir?

  • Kuşburnu
  • Çilek
  • Kiraz
  • Erik
  • Yeşil Biber
  • Maydanoz
  • Semiz Otu

Yukarıdaki grupta yazdıklarım içerdikleri yüksek C vitamini ile hem bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte hem de cildimize sağlıklı bir görünüm katmaktadır.


Kırmızı ve mor meyveler yüksek antioksidan içeriği ile yine bağışıklık sistemimizi en iyi güçlendiren grup olarak kansere karşı koruyucu olmaktadır. Bu mevsimin gözde meyvelerinden karpuz ve domates başta olmak üzere böğürtlen – yaban mersini – vişne – kiraz – kuşburnu ve üzümü günlük beslenmemizde 6-7 porsiyon olarak bulundurmamız gerekmektedir.
Brokoli ise içerdiği sülforafan ,C vitamini, Beta-karoten, Glutatyon ve Lutein ile yazın bolca tüketilmesi gereken bir sebze olarak yerini üst sıralarda almaktadır. Ayrıca brokolinin kanser oluşumunu engellediği ve kanserli hücrelerin küçülmesini sağladığını gösteren çalışmalar doğrultusunda anti-kanserojen bir sebze olarak her zaman hayatımızda bulundurmamız gerektiği ise unutulmaması gereken bir bilgidir.

Yaz meyvelerinden;

  • kavun, şeftali, kayısı içerdikleri A- C vitamini ve potasyum ile cilt sağlığımız açısından büyük önem taşımaktadır.
  • Kayısı– erik – çilek – vişne – kiraz– maydonoz – dereotu – bamya -semizotu – kabak ise bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığa iyi gelmektedir.
  • Üzümün en önemli özelliği kan yapmasıdır. Bunun yanında zihni güçlendirir ve yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.

Yaz meyvelerinin bu kadar vücuda yararlı etkilerinin olması tüketim konusunda bize sınırsız bir yeme hakkı vermiyor tabi ki. Özellikle yaz meyveleri glisemik indeksi yüksek meyvelerdir. Yani tek seferde çok miktarda tükettiğimizde kan şekerimizde ani yükselmeler yaparak daha sonrasında ani düşmelere neden olabilmektedirler.

Günlük beslenmemizde 6-7 porsiyon bu meyve ve sebzeleri diyetimizde bulundurmalıyız ancak hepsini bir öğüne değil gün içinde ara öğünlere paylaştırarak tüketmeliyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?