herkese merhaba, her zaman olduğu gibi bugün karşınızda yep yeni ve diyetinize en uygun içeriklere sahip güzel bir tarif hazırladım. Hızlı sabahlara kahvaltı, öğleden sonra gelen kek + çay saati isteğine ve bozulmaya yüz tutmuş muzlara harika bir alternatifimiz mevcut 👉🏻 Tarifimizin adı “Banana bread” in turkish –> yani Muzlu Ekmek / Kek denemenizi tavsiye ederim Başalamadan önce küçük not : 1 gün bekleyince daha da güzel oluyor 👍🏻
Muzlu Kek İçin Malzemeler
- 👉🏻 3 adet olgun muz
- 👉🏻 2 adet yumurta (oda sıcaklığında olsun)
- 👉🏻 1 su bardağı süt
- 👉🏻 2 su bardağı tam buğday unu
- 👉🏻 2 yemek kaşığı hurma özü (şeker de olur)
- 👉🏻 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (zeytinyağı da olur)
- 👉🏻 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (olmasa da olur)
- 👉🏻 1/2 paket kabartma tozu
- 👉🏻 1 çay kaşığı toz tarçın
Muzlu Kek / Banana Bread Nasıl Hazırlanır
✅ Öncelikle 3 adet olgun muzumuzu, orta büyüklükte bir kapta çatal yardımı ile eziyoruz.
✅ Muzları güzelce ezdikten sonra 2 adet oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtamızı muzların üzerine ekleyerek karıştırıyoruz. 5 dakika karıştırdıktan ve belirli bir kıvama getirdikten sonra
✅ 1 su bardağı süt ve 2 su bardağı tam buğday unumuzu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
✅ Karışımızı kek hamuru kıvama geldiğinde kalan 2 yemek kaşığı hurma özü, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, 1/2 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyerek son bir kez daha karıştırıyoruz.
✅ Karışımınızı bir kek kalıbına koyarak önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına atıyor ve 45 dakika pişiriyoruz (fırınınızın huyuna göre değişir zaman)
✅ Fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 30 dk soğumasını bekleyin ve sıcak sıcak kesmeyin
✅ Çıkardığınızda ıslak bir görüntü ile karşılaşabilirsiniz ya da yer yer pişmemiş gibi durabilir. O ıslak görüntü istenen bir şey sakın paniklemeyin❗️
Afiyetler olsun AY LAV YU SO MAÇ ❤️