Sıcak yaz günleri için hem buz gibi hem çok besleyici, hem de çok pratik bir tarifle geldim AYRAN AŞI ÇORBASI 🥣
Anadolunun bağrından kopup gelen bu çorba, hem lif açısından zenginliğiyle iştahınızı daha rahat kontrol etmenizi sağlar hem de sindirim sisteminizin düzenlenmesine yardımcı olur
Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı soğuk su
- Tuz
- Karabiber
- Taze nane
- Kuru nane
- Zeytinyağı
Ayran Aşı Çorbası Yapılışı
1 su bardağı yoğurdu bir kasede 3 dakika kadar güzelce çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave ederek 2 dakika kadar çırpma işlemine devam ediyoruz. Karabiber ve bir çay kaşığının yarısı kadar tuz ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Yoğurt’un rengi biraz değiştiğinde üzerine 1 su bardağı haşlanmış buğday ve 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave ederek 2 dakika daha karıştırıyoruz. Son olarak bir tatlı kaşığı zeytinyağı, kuru nane ve taze nane ilave ederek servise hazır hale getiriyoruz.
Dikkat : 1 kepçesi yaklaşık 65 kalori 🙋🏻♀️🤗 Daha fazlasını lütfen ikram edinize =)