Ana SayfaBlogKilo Vermem Durdu. Ne Yapmalıyım?

Kilo Vermem Durdu. Ne Yapmalıyım?

Merhaba kilo verenler, merhaba kilo veremeyenler, merhaba kilo almak isteyenler, merhaba kiloyla derdim yok diyenler VEEEEEE MERHABAA KİLO VERMEM DURDU diyenler 🤪 Sıradaki şarkı sizin için geliyor…

Kilo verme sürecinin başındayken hayat çok güzeldir. 1 haftada verilen 1, 2 bazen 3 kilolar.. Ama zaman ilerledikçe bu durum değişir. Kilo vermeniz yavaşlar veya durur. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; bu durum normal. Biz buna plato dönemi diyoruz (gözünüzün önüne dümdüz bir plato getirin, yani hiç iniş çıkış, dağ bayır yok. Dümdüz gidiyor) .

Plato dönemi aslında vücudun verdiği doğal bir tepki. Vücut stabil olmayı sever. Alıştığı dönemi ister, ama bir şeyi çok uzun süre yaparsanız bu sefer de ona alışır. Yani adaptasyon gösterir. Thanx God! Yaşamamız için çook önemli bir adaptasyon mekanizması 🙏🏻 . Peki biz bu döneme girdik ne yapmalıyız?

  1. Girmeden önce önlemlerinizi alın. Ne demek istiyorum ufakça açıklayayım 👉🏻 Normalde vücudunuzun çalışması için gereken belli bir enerji var. Biz buna bazal metabolizma hızı diyoruz. Eğer bazal metabolizma hızınızın altında enerji alarak diyet yaparsanız, hücreleriniz enerji elde etmek için kas proteinlerini kullanır. Yani sadece yağ değil kas da kaybedersiniz. Kilo verir misiniz? Evet.. fakat biz ne diyoruz 👉🏻 Vücudu çalıştıran kas kütlesidir. Daha fazla enerji yakmanızı sağlayan şeyler kaslarımız. O yüzden onları kaybettiğimizde, bir süre sonra eskiden yediklerimizi yesek bile yakamaz hale geliriz. Hali hazırda bir diyetisyenle çalışıyorsanız, kendisi enerjinizi kademeli olarak azaltacaktır. Ancak kendi başınıza veya bu işin uzmanı olmayan biriyle 🤪 diyet yapıyorsanız biraz dikkatli olun derim.
     
  2. Spor rutininizi değiştirin. Eğer normalde sadece kardiyo yapıyosanız, ağırlık antrenmanları ekleyebilirsiniz. Bu sayede kas kütlenizin artmasına da destek olursunuz. Artan kas = hızlanan metabolizma
     
  3. Beslenme rutininizi değiştirin. Her gün aynı saatte aynı şeyler yiyorsanız, ona küçük sürprizler yapın. Bu ilişkinize hareket katacak. Sabah sürekli peynir ekmek değil de, avokado yulaf yiyin. Ecnebilerden neyimiz eksik? Hiiiiç😏 Şaka bir yana ufak değişimler önemlidir.
     
  4. İdeal kilonuzdaysanız zorlamayın. Burda değineceğim nokta daha farklı. Eğer yağ kas oranınız idealse, kilonuz olması gereken aralıktaysa ve siz hem bağışıklık sistemi olarak hem de dinçlik olarak kendinizi iyi hissediyorsanız vücudunuza teşekkür edin.. Önemli olan “onun gibi” bacaklarınız, “onun gibi” kalçanız olması değil. Önemli olan “senin olanın” en iyi versiyonunu yakalamak ❤️
     
  5. Ufak tefek cinayetlere dikkat. Normalde 70 kiloyken kaçamak yaptığında kilo kaybın devam ediyor olabilir. Ama 55 kiloyken bu böyle olmayabilir. Ne yediğinize dikkat edin. Arkadaşım uzattı bi bisküvi yedim, kahvenin yanında bi çikolata attım derken bu liste uzar gider. Al sana mis gibi ekstra 200-300 kalori.. . Son olarak yazımı kapatırken, lütfen pes etmeyin. Sizin vücudunuz 2 hafta, başkasının ki 5 hafta aynı kiloda kalabilir. Bu yola çıkarken motivasyonunuz X düğünde giyeceğiniz elbiseden çok, hayatınızı daha derinden etkileyecek bir karar almanız. Kilo vermek istiyorum çünkü daha uzun yaşamak istiyorum veya torunlarımı görmek istiyorum gibi..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?