Ana SayfaBlogDiyet Yaptık, Kilo Verdik Sonra?

Diyet Yaptık, Kilo Verdik Sonra?

Hadi diyelim kilo verdik, diyet yaptık… Sonra n’olcak? Hep böyle mi beslenicem ben? Hiç mi pizza, hamburger, tatlı yemicem? ” Bir de şu versiyonu var; “Of sadece 1 öğün kaçamak yaptım, hemen kilo almışım bu nasıl oluyor ya, hiç mi bişey yemicem ben?

Kilo Verdikten Sonra Neler Yapmalısınız?

Özellikle kilo verme amacı olan, çok da başarılı ilerleyen pek çok danışanımdan duyarım bu soruları. Sorulara cevap vermeden önce, bu soruları sorduran durum ne onu inceleyelim derim, Kelime anlamı olarak diyet; “sağlığı korumak ya da düzeltmek amacıyla uygulanan beslenme düzeni” anlamına geliyor. Medya / medyatik isimler tarafından uzun yıllardır bizde oluşturulan diyet algısı ise; yasakların olduğu, aç kaldığımız, 3-5 hafta yapıp, sonra “normal” hayatımıza döndüğümüz bir süreç.

İnsan beyni olumsuzdan anlamıyor. Nasıl 3 hafta boyunca kesinlikle kırmızı bir kalem düşünmeyeceksiniz dersem, şu anda olduğu gibi, 3 hafta boyunca aklınıza kırmızı kalem gelecek. Aynı şey besinler için de geçerli. Patates yeme dersem, canınız patates çekmeye başlar. Bu doğanın kanunu (Bkz: Adem – Havva, elma hikayesi) Bu yüzden yiyemeyeceklerinize, yapmamanız gerekenlere odaklanmak yerine, dikkatinizi neden yapmanız gerekenlere çevirmeyesiniz?

SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM

İşin başından eğer; DİYET’e başladım demek yerine “SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM” derseniz, ve kilo verirken size uygun olan, istediklerinizi yiyebildiğiniz bir düzende ilerlerseniz süreç bittiğinde yine çoğu danışanımdan duyduğum şu cümleyi kurabilirsiniz “HİÇ DİYET GİBİ DEĞİLDİ, HAYAT BOYU YAPARIM BUNU BEN”.

Kilo alıp / vermek bir matematik işi. Aldığınız ve harcadığınız kaloriyi eşitlerseniz, kilonuzu korursunuz. Bu kadar basit.

Haydi hepsini geçtim, en başa dönelim;
Adem elmayı neden yedi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?