Ana SayfaBlogDiyette Alkol Kilo Aldırır mı?

Diyette Alkol Kilo Aldırır mı?

Diyette Alkol Kullanımı
Merhabalar, bu fotoğrafta elimde su var ama ben size biraz alkolden bahsedeceğim… 🥂

Öncelikle; Şarabın böyle yararları var, viskinin şöyle bir faydasını duymuştum diyerek alkole tutunmaya çalışmanın anlamı yok arkadaşlar. Alkol uzun vadede, (hatta aldırdığı kararlarla kısa vadede de) dostunuz değildir ve sağlığınıza zararlıdır.

Ancak aynı zamanda alkol, sosyalleşme araçlarından biridir. Arkadaşlarımızla yemeğe gittiğimizde veya bir şeyi kutladığımızda bize eşlik eder. Hatta bazen bazı danışanlarımın benimle ilk pazarlığı; “ yalnız benim haftada 1-2 alkolüm vardır onu kesmek istemiyorum” dur.

Alkol ve diyet ilişkisine geldiğimiz noktada ise, her şeyin olduğu gibi alkolün de bir kalorisi var. 1 cc alkol 7 kral enerji içerir.

Alkol Kilo Aldırır mı?

👉🏻 Eğer günlük beslenmenizde almanız gerekenden fazla enerji aldıysanız ve enerjiyi aşmanızın büyük payı alkoldeyse e pek tabi kilo almanıza neden olacaktır. Bunun dışında kan şekerinizin aniden düşmesine sebep olarak daha fazla şeker / basit karbonhidrat tüketmenize neden olabilir.

Hiç mi Alkol Almayalım

👉🏻 Her şeyde olduğu gibi burda da bir denge kurmak şart, alkol oranı daha düşük olan içkileri tercih edebilirsiniz.

ŞU BESİNİ KESEMİYORUM O YÜZDEN DİYETE BAŞLAMIYORUM” demek yerine, yediklerinizi dengeleyerek, sizin için hem sağlıklı hem de sürdürülebilir bir noktaya getirerek başlayabilirsiniz.

💌 Dünya Sağlık Örgütü der ki;

“Alkol tüketmenin güvenilir bir alım düzeyi yoktur. Neredeyse 60 farklı hastalık tanısı ile yakından ilişkindir.

Dünya Sağlık Örgütü

Yapılan çalışmalar sağlık için ideal durumun “alkol tüketmemek” olduğunu söylüyor.” Ay şişirdim içinizi hadi öpüyorum Bye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?