Ana SayfaBlogKilo Koruma Diyeti mi Olur?

Kilo Koruma Diyeti mi Olur?

Diyetteyken normale göre daha az yiyorum, diyet bitince kilomu nasıl koruyacağım 🤔

Evet geldik en kafa karıştırıcı konuya. Hadi diyoruz şöyle bir 3 kilo 5 kilo atalım. Bunu yaparken de en acilinden olsun. Bulduk internetten bir diyet programı başladık bir listeye, ama içimizi bir ses kemiriyor “İyi, güzel, hoş da diyelim ben bu şekilde açlık sınarında gezerken verdim bu 5 kiloyu. E zaten yemek yediğim an hemen dönüyor +1 kg, ne anladım o zaman ben bu 1 ay boyunca çektiğim acıdan? Bu şekilde de yaşayamam, ne olcak o zaman bu iş?

Düşük Kalorili Diyetlerden Uzak Durun

Çok düşük kalorili diyetler fizyolojik olarak sizi zorlamakla beraber, psikolojik olarak da çileden çıkmanıza neden olabilir. Eğer uzun süreli izlediğiniz beslenme programı, bir bitiş çizgisine sahipse, kendinizi “diyetteyken ben” ve “diyette değilken ben” olarak 2’ye bölmüş durumdaysanız. Hali hazırda izlediğiniz beslenme programı ile sonsuza kadar devam edemezsiniz. Beslenme programınız ne kadar esnekse o kadar sürdürülebilir olur. Bir şeyi başlatmak değil, devam ettirmektir önemli olan.

Bir şey sizin için ne kadar normal ve olağansa, hayatınıza adapte etmeniz de o kadar kolay olur. Siz diyete uyduğunuzda değil, diyet size uyduğunda uzun dönemli başarı sağlar ve kilo koruma amaçlı diyet yapmış olursunuz.

Tabi ki kısa dönemde hızlı kilo da vermek istediğiniz dönemler olacak. Ama asıl önemli olan uzun döneme vurduğunuzda hem psikolojik, hem de fizyolojik sağlığınızdır.

Beslenme bir bilimdir. Yüksek kilo; pek çok sistemik hastalığın öncüsüdür. Eğer yüksek kilodaysanız sağlığınız için mutlaka kilo vermelisiniz. Fakat bunu yaparken elinizdekilerden olmayın.

Hafta Sonu Diyetinizi Bozuyor musunuz?

Kilo Koruma

Hafta sonu bozuyorum diyetimi, neden kilo veremiyorum ki?” Diyorsanız eğer yukarıdaki tabloya bir göz atalım;

Tüm hafta belli bir miktar kalori açığı bırakıyorsunuz (diyelim ki toplam 2000 kkal), hafta sonu ise ekstra 2000 kalori alıyorsunuz. Sonuç olarak bıraktığınız açığı, tamamlamış oluyorsunuz. .
Yani kilo verme işi bir nevi matematik işi;

  • 👉🏻 Girdiler = Çıktılar (Kilo koruma)
  • 👉🏻 Girdiler > Çıktılar (Kilo alma)
  • 👉🏻 Girdiler < Çıktılar (Kilo verme)

Tabi bu parametreler bazı hormonal ve psikolojik süreçlerle de değişebiliyor

KİLO KORUMA İPUÇLARI

Kilo korumak, kilo vermekten daha kolaydır. Bu nedenle kilo korumak için birkaç önemli noktayı takip ederseniz bu konuda başarılı olabilirsiniz.

  • Öğün Atlamayın
  • Yiyeceklerinizi haftalık olarak planlayın hazırlayın
  • Düzenli egzersiz yapın
  • 15 günde bir mutlaka tartılın ve vücut ölçülerinizi kontrol edin
  • Dengeli kaçamaklar ile kendinize izin verin
  • Uyku kalitesi için yatmadan 1 saat önce dijital araçlarınız ile iletişimi kesin
  • Günlük su tüketiminize dikkat edin, her 1 kg ağırlığınız için 30 ml su tüket

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?