Ana SayfaBlogGiydiklerim Yakışsın İstiyorum

Giydiklerim Yakışsın İstiyorum

İstediğim kıyafetleri giyebilmek istiyorum

Giydiklerim yakışsın istiyorum ve aynada kendimi beğenmek istiyorum diyor musunuz? “Eşime daha iyi görünmek istiyorum.” “Kendi yaşımda görünmek istiyorum.” Yukarıda okuduğunuz cümleler, takipçilerimden en fazla gelen yanıtlar. Soru ise şu; “Sizin kilo verme motivasyonunuz ne ?”

Farkındaysanız hepsine bir estetik kaygısı var. Genel cevaplardan toplasanız 10 tanesi sağlık için kilo vermek istiyorum diyor. Peki bunun bize anlattığı ne? Biz her ne kadar önemli olan iç güzelliği desek de, farkında olmadan birbirimiz üzerinde bir algı oluşturuyoruz. Uzun zamandır görmediğimiz birini gördüğümüzde ilk “Aaaa ne kadar zayıflamışsın, harika olmuşsun” diyerek, zayıflığı harikalıkla kodluyoruz o kişinin bilinç altına. Veya “Canım benim biraz dikkat et çok kilo almışsın, tanıyamadım seni” diyoruz. Üstelik hiç de üzerimize vazife değilken.

Hatta bazen daha da ileri gidip “O kiloda o elbise olur mu hiç ya” diyoruz, veya bizim yanımızda bunun birilerine dendiğine şahit oluyoruz. Bazı kıyafetleri, bazı kilodaki insanlar giymemeli diye kodlanıyoruz hemen. Peki bu – OLMALI – lara kim karar veriyor? Kim bizim giydiklerimize yön veriyor ? Kendimizi bacaklarımız hangi kalınlıkta olursa daha iyi hissedeceğimizi söyleyen kim?

(Hepimiz cevabı biliyoruz bence) Beden olumlamayı bolca duymuşsunuzdur. Bana göre beden olumlama, lekelerini, çatlaklarını, kilolarını; olduğun haliyle, olduğun şeklinle kendini sevmek. Benim anladığım bu. Fakat korktuğum da bir şey var; Beden olumlama altına sığınıp, ben böyle iyi hissediyorum diyip sağlığımızdan olmamız. Sağlığımızı tehdit eden bir durum varsa bunun farkına varabilmeliyiz. Ve inanın bana fazla kilolu olmak da, zayıf olmak da sağlıksızlık göstergesi.

Normal kiloda olmayı zayıf olmakla karıştırmayalım. ZAYIF OLMAK NORMAL VE SAĞLIKLI BİR DURUM DEĞİLDİR. Kilo almak / vermek estetik bir olay değildir. Sağlığınızla ilgili bir durumdur. Eğer sağlıklı kilo aralığında iseniz ve bu aralıkta dahi çok sık kilo alıp veriyorsanız, bu da sağlıksız bir durumdur. Beden stabil olmayı sever. Lütfen pes etmeden okumaya devam edin 🤣 Parmacıklarım ağrıdı yazarken…

Yüzümüze sürdüğümüz kremi bile araştırıyoruz, cildimi kızartttı, sivilce yaptı diyip bırakıyoruz. Besinleri yiyip içimize alıyoruz. Düşünebiliyor musunuz ? Karaciğerinizin, böbreğinizin ve barsağınızın sizin için ne kadar uğraştığını ? Kollarımızı, bacaklarımızı ipeklerle sarıp sarmalıyoruz, pamuk kumaş alıyoruz, süslüyoruz. Ama içerde savaş var.

Lütfen kilo vermeyi / almayı; vücudunuza ve iç organlarına yaptığınız bir yatırım gibi düşünün. İçerde sağlık olmazsa, dışarda süsleyecek hiçbir şeyiniz kalmaz. Öperim hepinizi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?