Ana SayfaBlog2022 Yeni Yıl Kararları

2022 Yeni Yıl Kararları

Yeni bir yıl, sanki görünmez bir eşikten atlatıyor bizi “Bu sene” ile başlayan cümleleri kurduran ve bize yeni kararlar aldıran, insan ırkının icat ettiği 365 günlük bir süreç. Yeni kararlar alıyoruz. İlk 1-2 hafta harika bir gaz. Zaman ilerledikçe o gaz yerini şu cümlelere bırakıyor genelde;

  • Hazirana 5 ay var
  • Hazirana 4 ay var
  • Hazirana 3 ay var
  • Hazirana 2 ay kala başlasam hazırım
  • Tatilime 4 hafta kaldı 4 haftada 5 kilo versem tamam ✅

Sonrası da arama motoruna yazılan şu cümle;

Hey Google : 1 haftada 5 kg verdiren diyet ENTER

Ben kendi uzmanlığım olduğu için diyet konusundan bahsettim. Ama bu örnekler pek çok alanda çoğaltılabilir. Geldiğiniz noktaya sizi getiren davranışları değiştirmezseniz, muhtemelen olduğunuz noktadan, aynı davranışları devam ettirerek yeni bir yere de varamazsınız.

O yüzden “yeni yıl” ı, “yeni hafta”yı, “yeni gün”ü, “tam saati”ni beklemeyi bırakın. “Tam şu an” en doğru an.

Üstelik her şeyi de bir anda yapmanıza gerek yok. Çok uçuk hedefler koymayın. Mesela bunu okuyorsanız, tam da şu an alacağınız ilk karar bu hafta sonuna kadar paketli gıda tüketmemek olsun. Nasıl anlaşma?

Bence müthiş. Hepinize güzel bir yıl diliyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

RANDEVU

İsterseniz randevu taleplerinizi wapp üzerinden hemen oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki butonu tıklayarak bizimle iletişime geçin.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİM

Tiroid Hastalıklarında Beslenme Tedavisi

Troid hormonlarının bazal metabolizma ve yağ metabolizmamız üzerinde önemli rolleri vardır. Bu hormonlardaki bozukluklar vücudun enerji dengesini ve yağ, kas, su oranımızı önemli şekilde etkiler.

İnsülin Direncinde Beslenme Tedavisi

İnsülin, pankreastan salgılanan ve kanda dolaşan şeker miktarını düzenleyen bir hormondur. Karbonhidrat içerikli besinler tükettiğimizde (makarna, ekmek, pilav, kuru baklagiller, yulaf vb.) kan şekeri miktarımız artar.

Sporcularda Beslenme Danışmanlığı

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir.

Çocuklarda ve Ergenlerde Beslenme Danışmanlığı

Çocuklar & Ergenler İçin Beslenme Danışmanlığı fastfood tarzı beslenmenin artması ve hareketsiz bir yaşam tarzı oluşan çocuklara için gerekli hale gelmeye başladı

Kilo Almaya Yönelik Beslenme Danışmanlığı

Kilo almak bazen kilo vermekten çok daha zor bir süreç olabiliyor. Kilo almak için beslenme danışmanlığına ihtiyaç var mı?